ANUNTURI‎ > ‎

Ce trebuie să știi înainte de a redacta lucrarea ta de licență

postat 29 oct. 2013, 01:43 de Varilogic Admin   [ actualizat la 29 oct. 2013, 01:44 ]

În perioada anterioară redactării lucrării de licență trebuie să se aibă în vedere câteva aspecte relevante:

- Cuprinsul lucrării de diplomă trebuie finalizat și aprobat de îndrumător. Un plan bine realizat vă va face munca de redactare mult mai facilă;

- În funcție de titlul lucrării de diplomă, de domeniul acesteia se trece la identificarea materialului bibliografic. Pentru o lucrare din domeniul istoriei, cel mai ușor este să căutați în bazele de date ale bibliotecii naționale (disponibile online). În schimb pentru un material din domeniul dreptului, cel mai ușor veți găsi bibliografie la una din librăriile editurilor de profil.

- Bibliografia se studiază sistematic, selectându-se paragrafele cu relevanță pentru tema licenței. Aveți în vedere faptul că o lucrare de diplomă nu presupune în mod obligatoriu ca dumneavoastră să veniți cu noi paradigme. Amânați asta pentru momentul în care veți urma cursurile unui masterat sau doctorat.

După realizarea etapelor anterioare se trece la redactarea propriu-zisă a lucrării de licență. Se va ține cont de tema lucrării, de corectitudinea în redactare, de coerența textului și mai ales de evitarea plagiatului. DEX defineşte astfel plagiatul: “Acţiunea de a plagia; plagiere. Operă literară, artistică sau ştiinţifică a altcuiva, însuşită (integral sau parţial) şi prezentată drept creaţie personală”.

După realizarea materialului într-o primă formă, se trece la revizuirea acestuia. Daca o frază nu vă sună corect, mai mult ca sigur că nu e formulată corect. După această primă corectură, materialul se înaintează coordonatorului pentru ca acesta să vină cu propriile modificări și/sau sugestii.

După realizarea acestor modificări este timpul să găsiți un prieten care să fie dispus să o parcurgă de la cap la coadă. O să fiți mirați câte greșeli o să mai găsească.

Acum aveți versiunea finală, e timpul să vă pregătiți de susținere!

După cum vedeți, întocmirea unei astfel de lucrări presupune multă muncă. Există mulți studenți care optează să comande o lucrare de licență. Avantajul în a-ți redacta propria lucrare de diplomă ține în primul rând de faptul că nu va trebui să înveți ulterior ce scrie acolo.