CURSURI in IASI‎ > ‎

Curs Linux Essentials în Iași

Pe parcursul a 16 capitole acest curs acoperă elementele de bază ale sistemului de operare Linux, atât de popular în ziua de astăzi. Studenții ce finalizează acest curs ar trebui să aibă o bună înțelegere a mediului Linux, a conceptelor ce țin de open source, cum poate fi exploatat sistemul Linux, precum si abilități de bază de interacțiune prin intermediul liniei de comanda (command line).

Acest curs urmează metodologia aplicării practice a celor citite (practice while you read).
Fiecare cursant va avea acces la o mașina virtuală unde va putea experimenta, aplica sau testa diverese concepte ale sistemului de operare Linux. Începând cu capitolul 4, cursanții sunt antrenați în laboratoare în care vor fi ghidați pas-cu-pas pentru a dobândi un și mai mare grad de cunoaștere și confort în interacțiunea cu sistemele Linux.

Cui se adresează cursul?

Linux Essentials se adresează studenților ce doresc să învețe Linux.
Întrucât suportul de curs online este în limba engleză, o condiție prealabilă înaintea înscrierii este capacitatea înțelegerii limbii engleze (scrise) la nivel intermediar.

Obiectivele cursului

Linux dezvoltă în acest moment foarte multe oportunități profesionale. Tehnologii noi ca Big Data, Internet of Things, Cloud Computing, Securitate, Rețelistică, Programare necesită capacitatea de a lucra în Linux command line. În cadrul acestui curs studenții vor studia următoarele obiective:
- Linux ca Sistem de Operare și considerații în alegerea unui sistem de operare
- Software open source și noțiuni de licențiere
- Interacțiunea de bază cu sistemul Linux
- Cunoștințe de bază ale comenzilor de la linia de comandă (command line)
- Sistemul de fișiere în Linux; extragerea datelor din fișiere.
- Noțiuni de Scripting
- Rețele locale in Linux
- Utilizatori ai sistemului de operare Linux
- Permisiuni

Alte observații

Cursanții vor avea acces online la suportul de curs în limba engleză și la mediul virtual în care vor rula mașinile Linux. Este nevoie de unul din următoarele browsere web: Google Chrome 30; Safari 6.1+; Mozilla Firefox 25+; Internet Explorer 10+.

Pe lângă certificatul de finalizare a cursului oferit de Varilogic, absolvenții acestui curs pot urma pregătirea pentru certificarea Linux Essentials ProfessionalDevelopment Certificate (LPI)

Prețul cursului (un laborator săptămânal pe parcursul a 10 săptamâni):

Elevi și studențiPersoane fizice
400 lei500 lei


 Acest curs se poate achita și in rate săptămânale, pe măsura participării la laboratoare.


Vrei să știi când începe următoarea serie?