CURSURI in IASI‎ > ‎

Curs Programare Java la Iasi- Fundamentals of Java Programming Language

Limbajul de programare Java este in prezent unul dintre cele mai folosite limbaje de programare datorita portabilitatii si versatilitatii sale, putand fi aplicat in aproape orice domeniu, de la business la divertisment (jocuri) pe orice platforma, de la computer la dispozitive mobile. Cursul Java Basic are la baza cursul Cisco Fundamentals of Java Programming Language, lansat in colaborare cu Sun Microsystems, care isi doreste sa pregateasca specialisti capabili sa creeze aplicatii de nivel corporate, folosind limbajul Java.

Cursul Java Basic isi propune sa ofere cursantilor o viziune de ansamblu asupra programarii orientata pe obiecte folosind limbajul Java. Studentii vor invata principiile de baza ale programarii orientata pe obiecte, elementele de baza Java, vor invata sa creeze clase, obiecte si aplicatii in Java.


Cui se adreseaza?

Cursul se adreseaza tuturor celor care doresc sa se initieze atat in limbajul de programare Java cat si in programarea orientata-obiect. Acest curs reprezinta primul pas spre certificarile Oracle Certified Java Programmer (fost SCJP).

Competente dobandite

  • Elementele de baza Java (tipuri de date, operatori, instructiuni)
  • Intelegerea programarii obiect-orientate, clase, obiecte
  • Definirea si folosirea claselor, atat a celor existente in Java cat si custom
  • Folosirea unui mediu de dezvoltare professional (Eclipse)

Mod de desfasurare

La inscriere, fiecare cursat primeste un username si o parola pentru a accesa aplicatia Credis. Cu aceste credentiale, cursantul va avea acces la suportul de curs si toate materialele suplimentare, va sustine examene si se va programa la activitatile practice.
Suportul de curs este oferit de catre Microsoft IT Academy Program in format online si este disponibil cursantilor inca din momentul inscrierii.

Cursurile se desfasoara in grupe de 8-14 participanti, fiecare cursant beneficiind de un set de masini virtuale dedicate. Intalnirile tutoriale si activitatile practice se vor desfasura in limba romana.

Laboratoare

Activitatea practica se va desfasura in grupe de 8-12 participanti.. Durata fiecarui laborator este 2-3h, timp in care vor fi prezentate notiuni teoretice si in special practice. In continuare sunt prezentate subiectele atinse in fiecare laborator:

 Lab 1 – Ce este Java? Lucrul cu date, operatori
In acest capitol este prezentat limbajul de programare Java, modul de lucru si avantajele sale. Von incepe cu elementele de baza: tipurile de date si operatorii limbajului.

 Lab 2 –Instructiuni Java; Eclipse IDE
In acest capitol sunt prezentate instructiunile limbajului de programare Java si mediul de dezvoltare Eclipse.

 Lab 3 – Elemente de baza OOP; Clase si obiecte
In acest capitol sunt explicatele elementele de baza si modul de gandire OOP, diferenta dintre programarea obiect orientata si programarea structurata. Vom invata sa folosim clasele deja existente in java si sa ne creem clase personalizate pentru propriile scopuri.

 Lab 4 - Elemente de baza OOP; Clase si obiecte
In acest capitol se continua sunt prezentate elementele din care este formata o clasa: attribute, metode, modificatori.

 Lab 5 - Principiile OOP: mostenire, incapsulare, polimorfism
In acest capitol sunt prezentate principiile OOP: mostenire, incapsulare si polimorfism.

 Lab 6 - Clasele System, String, StrungBuffer, Math
In acest capitol vom vorbi despre cele mai folosite clase din java: System, String, StringBuffer, Math si altele.

 Lab 7 - Arrays, discutii proiect
In acest capitol vom vorbi despre tablouri de date, cum se implementeaza acestea. De asemenea despre proiectul final si alte intrebari in legatura cu pregatirea proiectului si al testului final.Vrei să stii când începe urmatoarea serie?

Prețuri

Elevi și studenți Persoane fizice
400 lei* 500 lei*

  Acest curs se poate achita și în rate saptamanale, pe măsura participării la laboratoare.

*) Verificați pagina de Promoții